L ´Ocell de foc del Aiguamolls ​

Un món oníric, una bogeria de formes

Colors harmoniosos, que mostren, deixen sentir xiscles, danses, tirabuixons aeris, tot un garbuix còsmic d’espurnes d’ales, guspires d’ulls i somnis de becs i urpes paranormals de gran acord estètic. L’Anna Novella amb o sense tramuntana ha passejat, a fet immersió a la Matrix dels Aiguamolls, s’ha deixat sorprendre per una realitat que supera la ficció, si més no en moltes vegades el quotidià del ciutadà normal i s’ha corprès, s’ha enmarat d´aquesta vida de les maresmes, d’aquesta vitalitat encomanadissa, i després d’aquest fruir entre fang, llaunes, joncs, oms i freixes plens de banyams de daines, estirats colls d’àlics rosats, mirallets verd-blaus d’ànecs mascles, cames-llargues, rossinyols, acolorits abellerols i blauets. Després aquestes arrels vitals s’asserenaren, es bressolaren al temps de la nit, i tal com un líquid lord i barrejat passa ha preuat destil•lat, el profund son de l’Anna transmuta pel nou dia, pel nou Sol, unes composicions dels aiguamolls i els seus habitants com mai heu vist, són els bells aiguamolls de l’Anna Novella. Per molts anys en puguem gaudir de la seva producció, de la seva interpretació, de la seva singular i genial aportació. Una prespectiva diferent del que bull a les maresmes, als estanys, a les llaunes, al salicorniar, al bosc de ribera i a les closes.

Josep Espigulé
Director pedagògic i exdirector del Parc Natural dels Aiguamolls

artista plàstica de reconegut prestigi establert a l'empordà
Ana Novella
Artista i curadora d'art
L ´Ocell de foc del Aiguamolls

Ana Novella

L ´Ocell de foc del Aiguamolls es el títol de la próxima exposició individual de l Artista Ana Novella
Al 17 de juny fins al 8 dejuliol a la Capella de Sant Sebastià de Sant Pere Pescador, recent inaugurada com centre d Art CACSS
Una col.leció d obres fetes atraves de la mirada de l Ocell Rosat , el flamenc, l´ ocell aquatic Que quan extens les ales als cels ,sobre la fauna y flora deixat una estela de Foc.
La visio del Phoenicopterus L `ocell romantic i fabulos que m ha obert la porta al oasi de vida alt-empordanesa.

L ´Ocell de foc del Aiguamolls ​​
L ´Ocell de foc del Aiguamolls ​​ by Ana Novella. / 1X,70 cm / Acrílic sobre llenç / 2023